Laadukas toimistosiivous rakentuu usean eri toimijan yhteistyöllä

Toimistonsiivous on hyvä hoitaa ammattimenetelmin, sillä työpaikan puhtaus ja hygienia ovat tärkeitä työntekijöiden viihtyvyyden kannalta. Mutta mitä kaikkea tulee ottaa huomioon, kun suunnittelet siivouspalvelun palkkaamista? Siihen perehdymme tämän kertaisessa blogissa. Toimistoissa ja toimitiloissa siivouspalvelut eivät ole ensimmäisenä mielessä silloin, kun kiinteistö on jo siisti. Toimistosiivous sekä muiden toimitilan tukipalveluiden tuottaminen on suurelta osalta näkymätöntä työtä, jonka tulokset otetaan itsestäänselvyytenä. Toimivan toimistosiivouksen taustalla on kuitenkin valtava määrä suunnittelua ja työn toteutukseen liittyviä vaiheita, joiden toimivuuden varmistamien vaatii useiden ammattilaisten työpanosta.

Ota nämä asiat huomioon siivoussopimusta tehdessä

Sovi tarkasti mitä toimistosiivous sisältää ja pohdi myös mitä tarvikkeita siivoojat tarvitsevat. Yleensä toimistosiivoojilla on hyvä olla käytössään oma siivouskomero, jossa on ainakin seuraavat työvälineet yleispesuaine, vesipiste, kylpyhuoneen pesuaine, rättejä ja mikrokuituliinoja sekä pesusienet, imuri ja moppeja. Sovi myös siivousta tekevän yrityksen kanssa tarkasti, milloin siivous tehdään ja mitä kaikkea sen tulee sisältää. Toimiston ylläpito siivous yleensä sisältää roskien viennin, pöytäpintojen sekä lattian puhdistuksen sekä saniteettitilojen kattavamman siivoamisen. Tämän lisäksi voidaan sopia erikseen määräajoin tehtäviä siivouksia, kuten syväpuhdistuksia, huonekasvien hoitoa tai ikkunoiden pesu. Toimistoilla vietetään paljon aikaa, joten ilmanlaadun tulisi olla hyvä ja pöytäpintojen sekä saniteettitilojen tulisi olla puhtaat. Huolellinen siivous onkin osa tiloissa työskentelevän henkilökunnan hyvinvointia. Sanotaankin että puhdas sekä järjestelty työpiste auttaa parantamaan työhyvinvointia sekä keskittymään itse työhön.

Kaikki toimitilat ovat erilaisia

Kaikki toimistot ja liiketilat ovat erilaisia, joten toimistosiivouksessa tulee kiinnittää erityistä huomiota asiakasyrityksen toiminnan asettamiin vaatimuksiin. Jokainen siivouskohde tulee suunnitella erikseen, ottaen huomioon ylläpitosiivouksen tarpeet sekä kiinteistön ominaispiirteet. Toimistosiivous tehdään yleensä iltaisin tai toimistoaikojen ulkopuolella. Toimistosiivouskohteessa paras palvelu rakentuu huolellisen valmistelun sekä ennen kaikkea vähitellen muodostuvan rutiinin kautta. Tästä syystä pitkäaikaisen sekä vakiintuneen siivoushenkilöstön löytäminen on äärimmäisen tärkeää, jotta voidaan luoda positiivinen asiakaskokemus. Laadukas toimistosiivous perustuu tiimityöskentelyyn, jossa tuotannon toimivuus rakentuu monen eri toimijan saumattomalla yhteispelillä. Tilaamalla siivouspalvelun toimistoon tai myymälään, jää työntekijöille enemmän aikaa heidän varsinaiseen ydinosaamiseensa. Palkkaamalla luotettava yrityssiivooja, ei ole tarvetta jäädä siivoamaan yrityksen tiloja sen sulkemisajan jälkeen. Ammattilaiset hoitavat siivouksen myös nopeammin sekä tehokkaammin. MTB-Siivouspalvelu Oy tarjoaa monipuolisen valikoiman siivous- ympäristö- ja turvallisuuspalveluita.tag:
325 sanat

minusta

Blogi siivouksesta ja siivouspalveluista Mikä olisi mukavampaa kuin tulla kotiin työviikon päätteeksi jo valmiiksi siivottuun kotiin? Toiset meistä rakastavat siivoamista ja tavaroiden järjestelyä ja rentoutuvat sen parissa. On kuitenkin olemassa elämäntilanteita, joissa aika ei yksinkertaisesti riitä pitämään kotia niin siistinä, kun haluaisi tai ei siihen pysty, vaikkapa sairauden vuoksi. Monet eivät myöskään halua käyttää aikaansa siivoamiseen, vaan tekevät mieluummin vapaa-ajallaan jotakin muuta, kuten viettävät sen esimerkiksi perheen kanssa harrastaen. Monessa tilanteessa siivouspalvelun käyttö voi olla järkevä ratkaisu, koska kodin viihtyisyydestä ei kannata tinkiä. Oletko kiinnostunut siivoamisesta tai siivouspalvelun käyttämisestä kotonasi? Mukavaa että löysit tämän blogin pariin, jossa käsitellään siivoamista ja siihen läheisesti liittyviä aiheita. Tervetuloa mukaan sekä lukemaan että keskustelemaan!

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Laadukas toimistosiivous rakentuu usean eri toimijan yhteistyöllä
31 August 2022
Toimistonsiivous on hyvä hoitaa ammattimenetelmin, sillä työpaikan puhtaus ja hygienia ovat tärkeitä työntekijöiden viihtyvyyden kannalta. Mutta mitä

Julkisivupesu kannattaa tehdä säännöllisesti
24 February 2022
 Suomen Julkisivupalvelut Oy Julkisivun voi pestä usein ja säännöllisesti, mutta julkisivupesu kannattaa aina tehdä sen materiaalin mukaan. Eri j

Kuinka toimistosiivous tehdään järjetelmällisesti
17 August 2021
Vietämme noin kolmanneksen päivästämme töissä, joka monelle tarkoittaa toimistossa työskentelyä. Likainen tai pölyinen toimisto ei kohota työmoraalia

tag