Julkisivupesu kannattaa tehdä säännöllisesti

 Suomen Julkisivupalvelut Oy
Julkisivun voi pestä usein ja säännöllisesti, mutta julkisivupesu kannattaa aina tehdä sen materiaalin mukaan. Eri julkisivumateriaalit puhdistetaan eri tavoin. Pesu parantaa sekä rakennuksen ulkonäköä ja vanhempien rakennusten julkisivun pesu parantaa myös sen kestävyyttä. Siisti julkisivu on myös merkki siitä, että kiinteistö huolehditaan ja sitä hoidetaan hyvin. Tervetuloa blogin pariin, tällä kertaa aiheenamme on julkisivupesu sekä miksi ja miten julkisivut kannattaa pestä. Jos aihe on tällä hetkellä ajankohtainen, toivottavasti löydät kirjoituksesta sekä hyödyllistä tietoa että vinkkejä.

Julkisivua kannattaa puhdistaa ja huoltaa

Julkisivun kohdistuu monenlaista rasitusta, josta osa aiheutuu lämpötilan ja sen vaihtelun, auringonvalon ja UV-säteilyn, sateiden, ilmankosteuden, saasteiden ja erilaisen kasvuston vuoksi. Erilaiset julkisivut puhdistetaan erilaisin menetelmin.

Puupinta kannattaa puhdistaa hellävaraisesti. Puupinnoille saattaa syntyä kosteudesta aiheutuvaa pintahometta ja kaupungissa puupintoja likaa pöly, saasteet ja muut epäpuhtaudet. Jos puupinnalle tehdään huoltopesu ja sitä ei maalata pesun jälkeen, kannattaa mahdollisuuksien mukaan pestä pienemmät puupinnat hellävaraisesti miedolla pesuaineella, käsin harjaamalla. Painepesuria käytettäessä, kannattaa olla tarkkana, ettei käytä liian suurta painetta ja ettei vettä pääse puupintojen rakoihin.

Betoninen julkisivu kestää hyvin pesua. Betonijulkisivua pestessä kannattaa tarkistaa, ettei julkisivussa ole muita vaurioita tai halkeamia. Vanhempien talojen rappauksia pestessä kannattaa olla varovainen, sillä ne eivät välttämättä kestä kovia pesupaineita.

Tiilijulkisivu on kestävä ja se ei välttämättä vaadi juurikaan huoltotoimenpiteitä vuosikymmeniin. Tiilipinnan voi kuitenkin puhdistaa, jos sen pintaan on tarttunut likaa ja epäpuhtauksia. Jos tiilipinnassa on paikallisia tummentumia tai likaraitoja, kannattaa ensin tarkistaa sen tekninen kunto ja että veden ohjaus toimii kunnolla. Tiilijulkisivusta kannattaa myös tarkistaa sen saumojen ja rakenteiden kunto vuosittain. Jos pesun tarvetta on, kannattaa myös tiilijulkisivu pestä käsin harjan ja veden kanssa ja kannattaa käyttää vain hellävaraisia pesuaineita. Jos julkisivu on kauttaaltaan likaantunut, suositellaan sen puhdistamiseen joko kuivajääpuhallusta tai kuumahöyrypuhallusta, koska molemmat menetelmät ovat tarpeeksi hellävaraisia tiilirakenteille ja sen pinnalle.

Julkisivupesun tarpeessa kannattaa ottaa yhteyttä alan yritykseen tai ammattilaiseen, joka hoitaa julkisivupesun ammattitaidolla sekä julkisivukohtaisesti, siihen sopivilla pesuaineilla ja laitteilla kuten Suomen Julkisivupalvelut Oy.

 tag:
313 sanat

minusta

Blogi siivouksesta ja siivouspalveluista Mikä olisi mukavampaa kuin tulla kotiin työviikon päätteeksi jo valmiiksi siivottuun kotiin? Toiset meistä rakastavat siivoamista ja tavaroiden järjestelyä ja rentoutuvat sen parissa. On kuitenkin olemassa elämäntilanteita, joissa aika ei yksinkertaisesti riitä pitämään kotia niin siistinä, kun haluaisi tai ei siihen pysty, vaikkapa sairauden vuoksi. Monet eivät myöskään halua käyttää aikaansa siivoamiseen, vaan tekevät mieluummin vapaa-ajallaan jotakin muuta, kuten viettävät sen esimerkiksi perheen kanssa harrastaen. Monessa tilanteessa siivouspalvelun käyttö voi olla järkevä ratkaisu, koska kodin viihtyisyydestä ei kannata tinkiä. Oletko kiinnostunut siivoamisesta tai siivouspalvelun käyttämisestä kotonasi? Mukavaa että löysit tämän blogin pariin, jossa käsitellään siivoamista ja siihen läheisesti liittyviä aiheita. Tervetuloa mukaan sekä lukemaan että keskustelemaan!

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Laadukas toimistosiivous rakentuu usean eri toimijan yhteistyöllä
31 August 2022
Toimistonsiivous on hyvä hoitaa ammattimenetelmin, sillä työpaikan puhtaus ja hygienia ovat tärkeitä työntekijöiden viihtyvyyden kannalta. Mutta mitä

Julkisivupesu kannattaa tehdä säännöllisesti
24 February 2022
 Suomen Julkisivupalvelut Oy Julkisivun voi pestä usein ja säännöllisesti, mutta julkisivupesu kannattaa aina tehdä sen materiaalin mukaan. Eri j

Kuinka toimistosiivous tehdään järjetelmällisesti
17 August 2021
Vietämme noin kolmanneksen päivästämme töissä, joka monelle tarkoittaa toimistossa työskentelyä. Likainen tai pölyinen toimisto ei kohota työmoraalia

tag