Kuinka toimistosiivous tehdään järjetelmällisesti

Vietämme noin kolmanneksen päivästämme töissä, joka monelle tarkoittaa toimistossa työskentelyä. Likainen tai pölyinen toimisto ei kohota työmoraalia ja voi jopa pahimmassa tapauksessa vaarantaa työntekijöiden turvallisuuden. Monet eivät välttämättä ole tulleet ajatelleeksi kuinka paljon työpaikan siivous vaikuttaa heidän työhönsä ja työturvallisuuteen. Mutta miten toimistosiivous tehdään oikeaoppisesti?

Siisteys, olipa kyseessä työpaikka tai koti, tekee onnellisemmaksi ja tehostaa työtä. Toimiston siisteydestä ja viihtyisyydestä huolehtiminen kuuluu siivouspalvelun lisäksi myös jokaiselle työntekijälle. Työpöydän järjestyksessä ja puhtaana pitäminen, kuten pyyhkimällä pölyt ja roskat säännöllisesti, esimerkiksi päivittäin, kostealla pyyhkeellä ja miedolla pesuaineella, vaikuttaa paljon toimiston yleiseen siisteyteen ja viihtyisyyteen. Työpöydän järjestyksestä huolehtiminen, kuten paperipinojen ja muiden tavaroiden järjesteleminen niille varattuihin hyllyihin, laatikostoihin ja kansioihin vähentää pölyn kerääntymistä pöydälle.

Pölyjen pyyhkiminen pöydältä, valokuvakehyksistä ja ikkunalaudoilta säännöllisesti ehkäisee myös allergiaoireita, koska pölyä ei siten jää niin paljoa hengitysilmaan. Myös lattioiden säännöllinen imurointi ja kostealla pyyhkiminen ovat tärkeässä osassa, ettei lattialle pääse kertymään pölyä, joka nousee hengitysilmaan. Myös roskien säännöllinen pois vieminen ja ylimääräisten tavarapinojen kerääntymisen välttäminen lisää toimiston järjestystä ja viihtyisyyttä.

Ammattilaisen tekemä säännöllinen toimistosiivous helpottaa pitämään toimiston siistinä

Toimiston siivousta ei kuitenkaan tarvitse aina tehdä itse. Siivouspalvelun käyttäminen toimii hyvänä apuna järjestyksen ylläpitämisessä. Ammattimaisen siivouspalvelun palkkaaminen toimiston siivoamiseen kannattaa useimmiten ja palvelun voi tilata vaikkapa koko toimistorakennukseen. Järjestetty ja puhdas työpaikka voi auttaa keskittymään ja pääsemään eroon häiriötekijöistä.

Kuinka pitää toimisto siistinä ja järjestyksessä

Niin kotona kuin toimistossa, tärkeää on siivouksen ja järjestyksen jatkuva ylläpitäminen. Siisteydestä kannattaa tehdä tapa ja tottumus, jokapäiväinen rutiini, jolla esimerkiksi lopettaa päivän. Työpöydän ja esineiden järjestyksessä pitäminen auttaa ylläpitämään yleistä siisteyttä ja tarvittavat tavarat ja paperit on siten myös helpompi löytää. Järjestäminen ja siivoaminen heti, jos epäjärjestystä havaitaan, auttaa pitämään toimiston siistinä, kuten myös siivouksessa tarvittavien välineiden löytyminen helposti niille varatusta paikasta. Myös yhteistilojen puhdistuksesta kannattaa huolehtia säännöllisesti. Kaikkien toimiston tilojen puhtaudesta säännöllisesti huolehtiminen on tärkeää, kuten WC:n ja keittiön puhtaus voi estää bakteerien ja virusten leviämisen toimistossa. WC tilojen päivittäinen puhdistaminen on erityisen tärkeää.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on tärkeää myös huolehtia kaikkien toimistossa olevien kankaiden puhtaudesta ja niiden säännöllisestä puhdistuksesta. Kankaat, kuten matot ja verhot, tulee pestä vähintään kerran kuukaudessa allergioiden estämiseksi.

Onko toimistosi siivouksen tarpeessa? MTB-Siivouspalvelu Oy auttaa!tag:
347 sanat

minusta

Blogi siivouksesta ja siivouspalveluista Mikä olisi mukavampaa kuin tulla kotiin työviikon päätteeksi jo valmiiksi siivottuun kotiin? Toiset meistä rakastavat siivoamista ja tavaroiden järjestelyä ja rentoutuvat sen parissa. On kuitenkin olemassa elämäntilanteita, joissa aika ei yksinkertaisesti riitä pitämään kotia niin siistinä, kun haluaisi tai ei siihen pysty, vaikkapa sairauden vuoksi. Monet eivät myöskään halua käyttää aikaansa siivoamiseen, vaan tekevät mieluummin vapaa-ajallaan jotakin muuta, kuten viettävät sen esimerkiksi perheen kanssa harrastaen. Monessa tilanteessa siivouspalvelun käyttö voi olla järkevä ratkaisu, koska kodin viihtyisyydestä ei kannata tinkiä. Oletko kiinnostunut siivoamisesta tai siivouspalvelun käyttämisestä kotonasi? Mukavaa että löysit tämän blogin pariin, jossa käsitellään siivoamista ja siihen läheisesti liittyviä aiheita. Tervetuloa mukaan sekä lukemaan että keskustelemaan!

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Kuinka toimistosiivous tehdään järjetelmällisesti
17 August 2021
Vietämme noin kolmanneksen päivästämme töissä, joka monelle tarkoittaa toimistossa työskentelyä. Likainen tai pölyinen toimisto ei kohota työmoraalia

tag